Fortbok

BESTEL
NU

De bok voor op het fort:

Deze bok is inzetbaar op forten en werken langs de linies. Deze bank is lichter uitgevoerd en kan zowel permanent geplaatst worden of dienen als 'zwervend' verplaatsbaar meubilair op het fort. Deze is duurzaam en klimaatpositief geproduceerd; Hout afkomstig uit Nederlandse bossen, een volledig Nederlands product met een verwaarloosbare footprint, passend bij het overige liniemeubilair en geïnspireerd op het originele meubilair, gevonden in het archiefmateriaal van het 1ste genie commandement uit 1891. Bekijk ook het overige Liniemeubilair


Nu vanaf € 566,-

Bekijk hier het meubilair 3D in je eigen omgeving ≫

Met deze link kan je het meubilair op je smartphone in je eigen omgeving bekijken doormiddel van Augmented Reality. Op je telefoon verschijnt onder het 3D model dan een icoontje of de tekst 'open in your space'. Klik hierop, vervolgens wordt je gevraagd toestemming te geven voor je camera; No worries; Wij zullen geen data verzamelen. Verplaats het naar eigen inzicht, maak een foto en laat weten waar jij het Liniemeubilair het liefst ziet!

Materialisering ≫

De Fortbok is gemaakt van Nederlands Douglas, Een 100% Nederlands product, uit verantwoord beheerde bossen, lokaal gezaagd en gedroogd door 'Hollands Hout'.

De onderdelen worden ter plekke door een computergestuurde freesbank gemaakt en vervolgens handmatig en ambachtelijk gemonteerd, waarbij de uitmuntende kwaliteit in combinatie met hoogste ecologisch en sociaal verantwoorde productie voorop staat. Door het gebruik van lokale Nederlandse bomen in combinatie met de ambachtelijke fabricatie ter plekke, is de footprint en CO2 uitstoot minimaal en zelfs klimaatpositief.

De bank wordt als bouwpakket voorgemonteerd en geleverd, en bestaat uit de drie staanders en planken voor rug en zitting, en dienen zelf na levering gemonteerd te worden.

De poten van de staanders zijn standaard verlengd, zodat deze stevig in de grond geplaatst kunnen worden, of naar wens worden afgezaagd. Het hout is ecologisch verduurzaamd, waardoor deze een bruine kleur heeft en langer meegaat, een proces dat is geverifieerd door o.a. Staatsbosbeheer. Het hout hoeft hierdoor niet behandeld te worden.

Hout: Lokaal (in NL) gewonnen Douglas uit duurzaam beheerde bossen (duurzaamheidsklasse 3), hiermee gaan de meubels 10-15 jaar onderhoudsvrij mee in de openbare ruimte.
link

Lasergravure van het logo met QR code: De markering wordt aangebracht doormiddel van laser. Door het inbranden van de gravure met laser blijft deze lange tijd (+-10 jaar) leesbaar. We bieden drie verschillende QR codes aan, die verwijzen naar verschillende thema's op de website van Hollandsewaterlinies.nl (de homepage, het thema landschap en natuur en het thema water). De bestanden zijn met onderstaande link te downloaden:
Download hier het Logo en QR:
link

Onderhoud ≫

Hout: Het hout behoeft geen onderhoud en gaat in ieder geval 10-15 jaar mee zonder enige behandeling.

Dit is onderbouwd door 1: De duurzaamheidsklasse van het hout, nav de expertise van de leverancier van het hout en de houtbewerker 2: Aantoonbare ervaring van het reeds gerealiseerde liniemeubilair wat sinds 2010 in de openbare ruimte gerealiseerd is en tot op heden te bewonderen.

Hollands Hout en Staatsbosbeheer adviseren het hout niet te behandelen. Indien gewenst kan de bank geïmpregneerd/ingewreven worden met een doek met lijnolie. Dit dient jaarlijks herhaald te worden. Hierdoor behoudt het hout het 'nieuwe' uiterlijk. Indien onbehandeld zal het natuurlijk vergrijzen. Wel wordt geadviseerd jaarlijks het meubilair af te nemen van mogelijke algen en mosgroei. Dit kan bij onbehandeld hout met een schuurspons met water en azijn.

Variaties ≫

Variatie materialisering: De bank kan in 2 variaties geleverd worden, 1: Volledig hout en biobased. Deze heeft zonder onderhoud een levensduur van 10-15 jaar. 2: Beton en hout, deze variant heeft een langere levensduur en de houten zitting en rugleuning zijn demontabel en (elke 10-15 jaar) te vervangen, bezoek hiervoor de Bunkerbank

Variatie lengte: De bank is optioneel leverbaar met meerdere of minder staanders. Standaard wordt deze geleverd met drie staanders. Er zijn liniebanken gerealiseerd tot een lengte van wel 8 meter!< Terug naar het overige Liniemeubilair